nafo
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Flerspråklige fortellinger
Matematikk begreper
Veiledning till foreldre
Skolekassa
Tospråklige undervisningsopplegg
Lumbrikus
NAFOs filmer

eventyrpose sluDet flerspråklige bibliotek låner ut eventyrposer på ulike språk. I posene finnes tospråklige bøker, konkreter som kan brukes i formidlingen av historiene og lydbøker på CD på ulike språk. Her er en oversikt over språkposene:

Ikke gråt, Slu!
Dette er en moderne versjon av den tradisjonelle fabelen om den lille røde høna og reven. I den flott hjemmelagde posen finnes billedboka Don't cry, Slu! i tospråklige utgaver på engelsk sammen med arabisk, polsk, spansk, tamil, tyrksisk og urdu, i tillegg til et hefte med norsk oversettelse. Tøydokkene av reven Slu og høna Lille Rød gjør det lettere å formidle historien på en levende måte.

Les mer

eventyrpose sluIkke gråt, Slu! er en moderne versjon av den tradisjonelle fablen om den lille røde høna og reven. I den flotte hjemmesydde posen finnes billedboka Don't cry, Sly! i tospråklige utgaver på engelsk, sammen med arabisk, polsk, spansk, tamil, tyrkisk og urdu, i tillegg til et hefte med norsk oversettelse. Det følger også med en lydbok på CD, der historien er lest inn på ti språk. Tøydukkene av reven Slu og høna Lille Rødgjør det lett å formidle historien på en levende måte. Posen kan lånes fra Det flerspråklige bibliotek. Klikk her for å komme til deres nettside, der posen kan bestilles.

 

snakkepakkenSnakkepakken® har til hensikt å støtte alle barns språkutvikling uansett ferdighet eller morsmål, og egner seg for barn i barnehage og 1. klasse. Materiellet består av gjenstander, spill og bøker. Snakkepakken® baserer seg på syv temaområder: mat, kropp, klær, hus, dyr, farger og eventyr. Materiellet kan brukes i strukturerte aktiviteter og er enkelt å bruke for hele personalgruppa. Eget veiledningshefte følger med, men kan også kjøpes separat. I tillegg finnes kurs i bruk av Snakkepakken®, Snakkepakken® året rundt (hefte) og Se, hør og gjør! Le, lek og lær! (cd). Materiellet er utviklet av Lucie Fossum Ihlen og Lena Malinovsky. Les mer her.

troll i ordTroll i ord er et læringsverktøy for arbeid med språk i barnehagen og på de første klassetrinnene i grunnskolen. Verktøyet finnes på bokmål, nynorsk, amharisk, arabisk, dari, engelsk, filipinsk, fransk, kurdisk soriani, litauisk, polsk, russisk, somali, spansk, thai, tigrinja, tyrkisk, urdu og vietnamesisk.  Materiellet bygger på prinsippene i  prosjektet ”Lær meg norsk før skolestart!” (Sandvik og Spurkland 2009). Ved hjelp av læreverktøyet kan pedagogen legge opp til språkbrukssituasjoner  medutgangspunkt i eventyret om «Gutten som gikk til Nordavinden og krevde igjen melet».

Les mer

nafo logo Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.   - www.morsmal.no