nafo
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Flerspråklige fortellinger
Matematikk begreper
Veiledning till foreldre
Skolekassa
Tospråklige undervisningsopplegg
Lumbrikus
Nafos filmer

Skomakersønnen - en polsk fortelling

skomakersønnen 1
POLSK TALE  - polsk tekst
Skomakersønnen   3
POLSK TALE - norsk tekst
skomakersønnen  2
NORSK TALE - norsk tekst


Nå kan du se og lytte til den polske fortellingen "Skomakersønnen" på polsk og norsk.


Fortellingen handler om en gutt som blir kastet ut av hjemme sitt av sin sinte skomakerfar. Han får bare med seg litt brød. Han går og går, helt til han kommer til en skog. I skogen møter han noen fortvilte maur som har fått ødelagt maurtuen sin. "Jeg vet hvordan det er å miste sitt hjem," sier gutten og hjelper maurene med å få maurtuen på plass igjen. Han gir maurene de få brødsmulene han har i lomma. Maurene lover å hjelpe ham.


Vil du vite hvordan maurene hjelper skomakersønnen når han trenger deres hjelp? Trykk på bildene for å se og lytte til fortellingen.

Fortellingen er fortalt av Beata Mirecka og Mehda Zolfaqari på henholdsvis polsk og norsk. Vi har tekstet fortellingen på begge språk, slik at flere kan følge med på innholdet i fortellingen. Beata er redaktør for Tema Morsmåls polske barnehagesider og Mehda har vært redaktør for Tema Morsmåls persiske barnehagesider. Svetlana Voronkova har illustrert fortellingen.


Det viktigste budskapet fra denne fortellingen må være at hvis du er snill og hjelpsom overfor andre som er i nød, vil de også stille opp for deg og hjelpe deg når du trenger hjelp.

Les artikkelen: Å lære gjennom fortellinger.

nafo logo Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no