nafo
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Flerspråklige fortellinger
Matematikk begreper
Veiledning till foreldre
Tospråklige undervisningsopplegg
Tospråklig materiell
Skomakersønnen 

  POLSK TALE  - NORSK TEKST  

  POLSK TALE - POLSK TEKST

  NORSK TALE  OG TEKST  

 

Nå kan du se og lytte til den polske fortellingen "Skomakersønnen" på polsk og norsk.

Fortellingen handler om en gutt som blir kastet ut av hjemme sitt av sin sinte skomakerfar. Han får bare med seg litt brød. Han går og går, helt til han kommer til en skog. I skogen møter han noen fortvilte maur som har fått ødelagt maurtuen sin. "Jeg vet hvordan det er å miste sitt hjem," sier gutten og hjelper maurene med å få maurtuen på plass igjen. Han gir maurene de få brødsmulene han har i lomma. Maurene lover å hjelpe ham. Vil du vite hvordan maurene hjelper skomakersønnen når han trenger deres hjelp?

Les mer

Den rike mannen og bonden kvadrat 

  ARABISK TALE - NORSK TEKST

  NORSK TALE - ARABISK TEKST

  NORSK TALE OG TEKST                  


Her kan du se og lytte til den arabiske fortellingen "Den rike mannen og bonden" på arabisk og norsk. Fortellingen handler om en rik og selvgod mann som møter en fattig bonde. De bor begge i en liten arabisk by. En dag møtes de på vei til byens bazar. Vil du vite hvordan det gikk da de kom i konflikt med hverandre? Trykk på bildene for å se og lytte til fortellingen. Det viktigste budskapet fra fortellingen må være at arroganse og selvgodhet ikke lønner seg.

Les mer

Hanen og katten hvadratisk 

  NORSK TALE - LITAUISK TEKST

  LITAUISK TALE - NORSK TEKST   

  NORSK TALE OG TEKST

 

Nå kan du se og lytte til den litauiske fortellingen "Katten og hanen" på litauisk og norsk. Fortellingen handler om en katt og en hane som bor sammen i et hus i skogen i Litauen. De er bestevenner og passer godt på hverandre.  En dag da katten skulle ute på jakt ba hun hanen om ikke åpne døra for noen... Det viktigste budskapet fra denne fortellingen må være at selv de som er veldig forskjellig fra hverandre kan være bestevenner og ta vare på hverandre.

Les mer

Gresskaret7Kvadratisk 

  NORSK TALE - PERISK TEKST 

  PERSISK TALE - NORSK TEKST 

  NORSK TALE OG TEKST                 

 

Nå kan du se og lytte til den iranske fortellingen om "Det rullende gresskaret" på persisk og norsk. Fortellingen handler om en ensom gammel dame som bestemmer seg for å besøke sin datter og svigersønn, som bor i en annen landsby. For å komme dit må hun krysse en stor og farlig skog. På veien møter hun mange farlige dyr som prøver å spise henne opp. Vil du vite hvordan denne listige damen klarer å lure de ville dyrene?

Les mer

  • 1
  • 2
nafo logo Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no