nafo
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Matematikk begreper
Flerspråklige fortellinger
Tospråklig materiell
Tospråklige undervisningsopplegg

Illustrasjon i farger. Skomaker og sønnen hans.Illustrasjon: Svetlana Voronkova

arabisk I dari I litauisk I bokmål I nynorsk I pashto I polsk I russisk I spansk I somali I swahili I tamil I thai I tigrinja I tyrkisk I urdu

Fortellingen handler om en gutt som blir kastet ut av hjemmet sitt. Plutselig  møter han noen fortvilte maur som har fått ødelagt maurtuen sin. Gutten hjelper maurene med å få maurtuen på plass igjen og gir maurene de få brødsmulene han har i lomma. Maurene lover å hjelpe gutten tilbake. 

 

 

 

Les mer

Tegning av gutt og en  med hatt på hodetBokmål I dari I engelsk I litauisk I nynorsk I pashto I persisk I polsk I russisk I kurdisk (sorani) I somali I tamil I thai I tigrinja I urdu    

Fortellingen handler om en mann som var på vei til markedet for å selge hatter. på veien bestemte mannen seg for å hvile under et tre. Da hatteselgeren sovnet kom det  apekatter og stjal hattene hans. Vil du vite hvordan hatteselgeren fikk tilbake hattene sine? 

Les mer

AfrikanskeNettstedet Barnebøker for Norge  er en unik inspirasjonskilde for å bli kjent med 40 fortellinger fra Afrika, oversatt til bokmål, nynorsk og de største innvandrer- og flyktningspråkene i Norge. Barnebøker for Norge inneholder både skriftlige tekster og lydinnspillinger. Nettsiden er også rikelig illustrert. Det er intuitivt og enkelt å navigere på nettsiden: for eksempel spille av lyd, veksle frem og tilbake mellom bokmål, nynorsk og andre språk.

Les mer

mantralogo

På dette nettsted kan du bestille ettspråklige og tospråklige bøker for barn på ulike språk. Du finner også plakater med ulike skriftspråk og pedagogisk materiell som er egnet for språkarbeid.

Klikk her for å komme til nettstedet.  

World Stories 1Dette er en nettside som er etablert i Storbritania. Det er en samling av både tradisjonelle og nyere fortellinger formidlet av barn og voksne.

Du finner tospråklige tekster til fortellingene, på engelsk og over 20 ulike språk.

Alle fortellingne har engelske lydfiler, noen har også lydfiler på andre språk. klikk her for å komme til nettsiden.

 

nafo logo Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no