nafo
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Flerspråklige fortellinger
Matematikk begreper
Veiledning till foreldre
Tospråklige undervisningsopplegg
Tospråklig materiell

Grunnskole

Tema morsmål for grunnskolen

to gutter skriverVelkommen til tema morsmål for grunnskolen! Vi håper du som er interessert i morsmålsopplæring og tospråklig fagopplæring vil sette pris på helt egne sider for grunnskolen. På høyre side finner du de språkene som er drevet av norske språkredaksjoner. Når du har trykket på et av språkene vil du finne en meny for grunnskole som er delt inn i barnetrinnet, mellomtrinnet og ungdomstrinnet. Under disse kategoriene finnes igjen to alternativer: Morsmål og tospråklig fagopplæring. Tospråklig fagopplæring er videre delt inn i matematikk, samfunnsfag, naturfag og RLE. Trykk på det området du ønsker å hente informasjon og læringsressurser fra.

Vi ønsker at nettstedet skal være en møteplass hvor man kan utveksle informasjon og tips om morsmålsundervisning og tospråklig fagopplæring i grunnskolen, og har du tips på hva som kan legges ut på språksidene kan du sende mail til de som står som kontaktperson for det enkelte språk. 

For undervisningspersonalet i skolen kan det være lurt å bruke Tema morsmål som en ressurs i undervisningen av flerspråklige elever. Da er det viktig at man har lært nettstedet å kjenne. Synes du det er vanskelig å vite hvilken informasjon som ligger hvor, kan du se her. Når du skal i gang med å planlegge undervisningen kan det være lurt å se om Tema morsmål for grunnskole har flerspråklig materiell, tips eller linker som du kan bruke. For barnetrinnet vil også stoff som ligger under barnehage være aktuelt. Man kan også tipse elevene selv og foreldre til å utforske hva som finnes på siden.

Lykke til med arbeidet, og håper Tema morsmål kan hjelpe til å gjøre undervisningen enda bedre i opplæringen av flerspråklige elever!

tavle og svamp

                                                   

 

nafo logo Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no