nafo
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Flerspråklige fortellinger
Matematikk begreper
Veiledning till foreldre
Skolekassa
Tospråklige undervisningsopplegg
Lumbrikus
NAFOs filmer

Tema Morsmål for barnehager

Velkommen til Tema Morsmål for barnehager!

Vi håper at sidene vil inspirere til flerspråklig arbeid i barnehagen. Her er en liten oversikt over hvor dere finner artikler som er relevante for barnehagen.

 உங்கள் வரவு மழலையர் பள்ளியின் பக்கத்தினை சிறப்பிக்கட்டும். இப் பக்கத்தில் மழலையர் பள்ளியில் பயன்படுத்தக் கூடிய சிறந்த தரவுகள் இணைக்கப்பட்டுள்ளன.

மழலையர் நிலையின் முதல் பக்கத்தின் கீழே மழலையர் நிலை என சிறு பக்கம் உள்ளது. இங்கே மழலையர் பள்ளியின் நிர்வாகச் சட்டங்களும், பயன் தரும் இலக்கியங்களும், பலவிதமான இணையவளங்களும், மழலையர் பள்ளியின் பன்மொழி வேலைத்திட்டத்திற்கு ஏற்ப அமைந்துள்ளது. மற்றைய மொழிகளிலிருந்து சேகரிக்கப்பட்ட பாடல்கள், கதைகள் முகப்புப் பக்கத்தில் இணைக்கபட்டுள்ளன.

இலகுவான முறையில் மழலையர் இணைப்புகளை பார்ப்பதற்கு கீழ்க்காணும் விதத்தில் இணைக்கப்பட்டுள்ளது.

பலமொழிக் கதைகள் முகப்புப் பக்கத்திலுள்ள சிவப்புப் சதுரப்பெட்டிக்குள் உள்ளன. இதனை இணைய விளக்கக் கையேட்டுடனும், ஒலி வடிவமைப்பாகவும் கேட்கலாம். அத்துடன் நோர்வேயிய மொழியிலும் தமிழிலும் ஒரே நேரத்தில் கேட்கலாம்.

Hovedmenyen - barnehage

I hovedmenyen finner du en nedtrekksmeny kalt BARNEHAGE. Her ligger blant annet stoff om barnehagens styringsdokumenter, aktuell faglitteratur og ulike nettressurser til bruk i barnehagens flerspråklige arbeid. Det finnes også en samleside med sanger og fortellinger på ulike språk som vi ikke har egne språksider for.

 

Røde ressursknapper

Flere av de røde ressursknappene på startsiden kan benyttes i barnehagen.Noen passer best i møte med barn. Noen er også fine å benytte i samarbeid med foreldre.

 

BILDETEMA er en bildeordbok med tekst og lyd på norsk og ulike morsmål.

LEXIN er en nettbasert ordbok på norsk og forskjellige språk.

FLERSPRÅKLIGE FORTELLINGER er en ressurs som inneholder fortellinger på flere språk fra ulike deler av verden. Noen av fortellingene fortelles på to språk samtidig. Andre har egne lydfiler på norsk og flere andre språk. Fortellingene finnes både som lydfiler, bildebøker og animasjonsfilmer.

VEILEDNING TIL FORELDRE formidle veiledning, tips og råd som kan bidra til å støtte foreldre i møte med sine barn, bl.a. med tanke på å være flerspråklige familier.

DET FLERSPRÅKLIGE BIBLIOTEK formidler barnebøker på en rekke ulike morsmål. De har også flere barnebøker med norsk parallelltekst.

FLERSPRÅKLIGE VERB er en ressurs som inneholder korte filmsnutter, lydfiler og tekster med verb i presens og preteritum. Verbene er delt inn i fire områder, hvorav det ene er BARNEHAGE.

 

15 språksider - Barnehagemeny

På den enkelte språksiden finner du en barnehagemeny. Menyen er tospråklig. Ved å klikke på menypunktene som står på de ulike morsmålene, kommer norsk tekst fram. Den er delt inn i følgende kategorier: 

SANGER OG MUSIKK
RIM OG REGLER
BØKER OG FORTELLINGER
BIBLIOTEK

 

Har du forslag til hva som kan legges ut på språksidene, sende en mail til NAFOs kontaktperson for barnehagesidene, இந்த மின்-அஞ்சல் முகவரி spambots இடமிருந்து பாதுகாக்கப்படுகிறது. இதைப் பார்ப்பதற்குத் தாங்கள் JavaScript-ஐ இயலுமைப்படுத்த வேண்டும்..

Lykke til med en flerspråklig barnehage!

 

nafo logo Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: இந்த மின்-அஞ்சல் முகவரி spambots இடமிருந்து பாதுகாக்கப்படுகிறது. இதைப் பார்ப்பதற்குத் தாங்கள் JavaScript-ஐ இயலுமைப்படுத்த வேண்டும்.   - www.morsmal.no