nafo
Thai - ไทย
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Flerspråklige fortellinger
Matematikk begreper
Tospråklige undervisningsopplegg
Tospråklig materiell
Veiledning till foreldre

1maiTema: Arbeidernes dag- 1. mai

Kompetansemål: Elev skal vite om hvorfor merkerer 1. mai i Norge og i andre land. Elev kan gi eksempler på hvordan 1. mai markeres og gi en muntlig presentasjon av dette. 

Beskrivelse: Dette undervisningsoppleggget tilpasser for både barnetrinnet og ungdomstrinnet i samfunnsfag for tospråklige elever. Det er en kort introduksjon om hvorfor feirer vi 1. mai, og litt om historien for denne dagen. Det er mulig for elever å finne ut om 1.mai på nett og lager presentasjon for gruppen.

Les mer

europe mapTema: Geografi-Europa

Kompetansemål: Eleven skal kunne sette navn på og plassere landene i Norden, verdenshavene og verdensdelene. Eleven skal kunne finne geografiske benevninger på kart.

Beskrivelse: Opplegget er tospråklig og består av lesetekster, lydfiler, oppgaver, tankekart, ordliste-Quizlet og videoer. Opplegget passer for nyankomne minoritetsspråklige elever og elever på 3.-7. trinn.

เนื้อหาเรื่อง: ภูมิศาสตร์ยุโรป

Les mer

folkets dagTema: Samene og Samefolkets dag

Kompetansemål: Eleven skal kunne gjøre greie for hovedtrekk ved samiske samfunn i dag, samt beskrive hovedtrekk ved rettene, kulturen, historien og levekårene.

Beskrivelse: Materialet passer for 5.-7. trinn og består av utskriftsvennlige tekster med oppgaver og lenker til temaet.

หน่วยการเรียน  ซามี และวันชาติของเผ่าซามี

วัตถุประสงค์ นักเรียนจะได้ศึกษาเรื่องสำคัญของชาวซามี เกี่ยวกับสังคม ของพวกเขาในทุกวันนี้ โดยเฉพาะในเรื่องของสิทธิ วัฒนธรรม ประวัติศาสตร์ และชีวิตความเป็นอยู่ของพวกเขา

Les mer

Den stygge andungenTema: Den stygge andunge

Kompetansemål: Elevene skal kunne lytte og samtale om personer og handlinger i eventyr og lære de viktigste kjennetegnene for eventyr, bruk av adjektiver.

Beskrivelse: et tospråklig opplegg som passer til elevene på 1.- 5. trinn, inneholder lesetekster, thai–norsk ordliste, videoer, lydfil, Quitzlet og oppgaver. 

เนื้อหาเรื่อง: ลูกเป็ดขี้เหร่

Les mer

YrkerTema: Yrker

Læringsmål: Eleven skal kunne bruke ordbok(Lexin) for å utvide ordforrådet, kunne navn på yrker, både på norsk og på morsmålet, og kunne fortelle hva man gjør og hvor man jobber i de ulike yrker. 

Beskrivelse: Opplegget passer for barnetrinnet og nyankomne elever. Materialet består av Quizlet, VØL-skjema, tankekart, oppgaver og spill. 

เนื้อหาเรื่อง: อาชีพ

Les mer

nafo logo Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   - www.morsmal.no