Mobile menu

Bildetema

Bildetema

Ordbøker på nett

LEXIN

Skolekassa

Skolekassa

Lumbrikus

Lumbrikus

Flerspråklige Verb

Flerspråklige verb

Flerspråklige fortellinger

Flerspråklige fortellinger

Flerspråklige fagressurser

Flerspråklige fagressurser

Flerspråklig matematikk

Flerspråklig matematikk

Flerspråklig materiell

Flerspråklig materiell

Landsdeler og fylker i Norge

Artikkelbilde elevkanalenKilde: ElevkanalenHvilke landsdeler har Norge? Hvor mange fylker er landet delt inn i? Her kan du finne en tekst og en undervisningsvideo om landsdelene og fylkene i Norge på flere språk. Materiellet kan passe fra mellomtrinn og oppover. 

Les mer

Global oppvarming

Illustrasjon som viser jordkloden og sola. Ut fra sola kommer solstråler. Noen solstråler reflekteres tilbake til verdensrommet, mens noen solstråler treffer jorda, reflekteres til atmosfæren og tilbake igjen til jorda.Ill.: Shutterstock.comTeksten om global oppvarming passer best for ungdomstrinnet og er på åtte sider inkludert bilder. På siste side er det en liste med sentrale fagord i teksten.

Les mer

Demokrati og diktatur

Illustrasjon: Mennesker stemmer ved valgIllustrasjon: Adobe Stock

Leseteksten om demokrati og diktatur er oversatt til flere språk og kan brukes som en introduksjon til temaet. 

Teksten passer for 5. - 7. trinn og 8. - 10. trinn. Leseteksten kan lastes ned og redigeres for å tilpasse elevenes nivå. Nedenfor finner du nettressurser som videoer og undervisningsopplegg. De ulike språksidene har ulike ressurser til temaet. 

Les mer

17. mai - Norges nasjonaldag

Norske flaggFoto: Pixabay-Vegard Ottervik Her finner du en tekst om Norges nasjonaldag på flere språk. I tillegg har vi samlet nyttige lenker og ressurser til temaet. I høyre kolonne finner du lenker til flere ressurser om 17. mai på de ulike språksidene på Tema Morsmål.

Les mer

1.mai - Arbeidernes internasjonale dag

trommekorpset sykepleierforbundet flicrFoto: FlicrI denne teksten får eleven kjennskap til den historiske bakgrunnen for markeringen av 1.mai som arbeidernes internasjonale dag. Teksten inneholder også informasjon om feiringen av 1. mai i Norge. Teksten egner seg best for elever på ungdomstrinnet.

 

I tabellen under ligger tekstene på norsk og på en rekke språk. 

Les mer

NAFO, Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no