Mobile menu

Bildetema

Bildetema

Ordbøker på nett

LEXIN

Skolekassa

Skolekassa

Lumbrikus

Lumbrikus

Flerspråklige Verb

Flerspråklige verb

Flerspråklige fortellinger

Flerspråklige fortellinger

Flerspråklige fagressurser

Flerspråklige fagressurser

Flerspråklig matematikk

Flerspråklig matematikk

Flerspråklig materiell

Flerspråklig materiell

Lumbrikus - en digital naturfagsbok på flere språk

Tegning av en katt og to barn. De dyrker grønnsaker sammen.Ill: NAFO Lumbrikus.no er en digital naturfagsbok som forteller og viser både med lyd, tekst og bilde om mangfoldet i naturen.

Vi har tenkt: – Vi må vise at hvis elevene skal gjøre og undersøke noe, lære naturfag og språk med utgangspunkt i det, må vi foreslå noe som ikke er så vanskelig for lærerne og elevene å gjennomføre.

De nære ting

– Det betyr at nære ting er best. – Hovedvekta legges på sammenhenger i naturen. Det betyr å bli kjent med hvordan det ene er en forutsetning for det andre.  Elevene kan lese, høre, gjøre , se og oppleve naturen sammen med og ved hjelp av Lumbrikus. Læreren vil finne mange tips til konkrete aktiviteter som kan gjøres både inne i klasserommet og på uteskole. 

 

Skjermbilde av hovedmenyen på Lumbrikus.noMeny- Kapitler - Lang / Kort fortelling - Let og finn -Ord - Se og gjøre - Filmer - Snutter -Kviss.
Skjermbilde: Lumbrikus

Innholdet i Lumbrikus

I Lumbrikus følger elevene en fortelling om Samir og Jenny, der de opplever og lærer mye på reisen gjennom naturens syklus fra frøspiring til høsting. Lumbrikus presenterer både filmer, små snutter med fakta, tips til aktiviteter, ordlister med forklaring og mange flotte illustrasjoner. På slutten av hvert kapittel kan også elevene teste seg selv i en kviss. 

 

NAFO, Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no