Mobile menu

Bildetema

Bildetema

Ordbøker på nett

LEXIN

Skolekassa

Skolekassa

Lumbrikus

Lumbrikus

Flerspråklige Verb

Flerspråklige verb

Flerspråklige fortellinger

Flerspråklige fortellinger

Flerspråklige fagressurser

Flerspråklige fagressurser

Flerspråklig matematikk

Flerspråklig matematikk

Flerspråklig materiell

Flerspråklig materiell

Nettside med afrikanske fortellinger

AfrikanskeNettstedet Barnebøker for Norge  er en unik inspirasjonskilde for å bli kjent med 40 fortellinger fra Afrika, oversatt til bokmål, nynorsk og de største innvandrer- og flyktningspråkene i Norge. Barnebøker for Norge inneholder både skriftlige tekster og lydinnspillinger. Nettsiden er også rikelig illustrert. Det er intuitivt og enkelt å navigere på nettsiden: for eksempel spille av lyd, veksle frem og tilbake mellom bokmål, nynorsk og andre språk.

 

Fortellingene på barneboker.no kommer fra African Storybook, som er en digitalisert samling fortellinger på afrikanske språk. Barnebøker for Norge, på lik linje med African Storybook, ligger under en åpen lisens og er dermed fritt tilgjengelig for brukere. Det er Høgskolen i Innlandet som har bygd opp nettsiden Barnebøker for Norge.

Som lærer kan man ha god nytte av Barnebøker for Norge når man jobber med barns lese- og skriveferdigheter. Fortellingene er inndelt etter fem vanskelighetsnivåer i lesing. At man kan både lytte og lese samtidig, enkelt veksle mellom ulike språk og få visualisert innhold, gjør det mulig å tilpasse undervisningen og komponere undervisningsopplegg med varierte aktiviteter. For eksempel kan lærere bruke bilder som invitasjon til samtaler om innholdet i teksten. Nettsiden byr også på gode muligheter til å lese og lytte til fortellinger på språkene som snakkes i klasserommet. Det kan være en god anledning til å samtale om ords betydning og setningsoppbygging på ulike språk, likedan å reflektere over forholdet mellom bokstaver og lyder, skrift og tale.

Ikke minst kan foreldre få muligheten til å lese på morsmål sammen med barna sine. Det vil både støtte barnas læring så vel som gi foreldrene mulighet til å delta aktivt i sine barns skolearbeid.

Trykk her  for å komme til nettsiden Barnebøker for Norge.

NAFO, Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no