Mobile menu

Bildetema

Bildetema

Ordbøker på nett

LEXIN

Skolekassa

Skolekassa

Lumbrikus

Lumbrikus

Flerspråklige Verb

Flerspråklige verb

Flerspråklige fortellinger

Flerspråklige fortellinger

Flerspråklige fagressurser

Flerspråklige fagressurser

Flerspråklig matematikk

Flerspråklig matematikk

Flerspråklig materiell

Flerspråklig materiell

Hvem har stjålet påskeegget?

Påskeegg i ulike fargerIllustrasjon: Glimt fra et flerspråklig klasserom Stian og Ali er på hyttetur. Det er påskeferie og de skal gå på ski, spille kort og kose seg. På påskeaften skal de spise all sjokoladen i påskeegget, men hvem har stjålet påskeegget? Opplegget består av en påskekrim med ordliste på 7 språk, samt relevante nettressurser. Opplegget er utviklet av Tone Evensen og publisert på bloggen; Glimt fra et flerspråklig klasserom.

Verdensbiblioteket - lydbøker og E- bøker på flere språk

Lenke til verdensbiblioteketIllustrasjon: logoen til verdensbiblioteket.noVerdensbiblioteket er en del av bibliotekene i Norge og Sverige, og er betalt av stat og kommune. Derfor er det gratis å bruke. I Verdensbiblioteket finner du e-bøker og lydbøker på andre språk enn norsk. Verdensbiblioteket drives av Nasjonalbiblioteket i samarbeid med biblioteket i Malmö. Verdensbiblioteket er finansiert av Nasjonalbiblioteket, og av Kungliga biblioteket og Kulturrådet i Sverige.

 

lenkeVerdensbiblioteket.no

Aller første bok på romani

Bokforsiden til Vandriane rakkrar. Forsiden er en barnetegning av mennesker som står under et tre. Midstilt øverst står tittelen "Vandriane rakkrar".Bokforside: NovusUtgivelsen av boka Vandriane rakkrar er en milepæl. Boka er den første noensinne på romani, språket til romanifolket i Norge. Her forteller tre kvinner og to menn om barndommen og oppveksten sin.

Vandriane rakkrar bygger på heftet Taterne forteller, som kom ut i 2006.

Les mer

The Unite for Literacy Library

Skjermbilde fra Unite for Literacy sin nettside. Bildet viser tre rader med bøker i de digitale bibliotekshyllene. Skjermbilde: Unite for Literacy LibraryThe Unite for Literacy Library er et nettsted med tospråklige bøker på 26 forskjellige språk. Det finnes over 120 bøker med utgangspunkt i ulike temaer. Det finnes bøker i ulike nivåer, som vil passe for barn i ulike aldre.

Les mer

Verdens fortellinger

Lenke til World StoriesBilde: World StoriesGjennom historien, før blyanter, bøker, biblioteker og datamaskiner fantes - har folk fortalt hverandre historier. Muntlige fortellinger kan hjelpe oss å forstå hverandre og lære om andre kulturer, og de kan hjelpe oss med å feire våre egne tradisjoner og kultur.

Les mer

NAFO, Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no