Mobile menu

Bildetema

Bildetema

Ordbøker på nett

LEXIN

Skolekassa

Skolekassa

Lumbrikus

Lumbrikus

Flerspråklige Verb

Flerspråklige verb

Flerspråklige fortellinger

Flerspråklige fortellinger

Flerspråklige fagressurser

Flerspråklige fagressurser

Flerspråklig matematikk

Flerspråklig matematikk

Flerspråklig materiell

Flerspråklig materiell

Lær førstehjelp på flere språk

Fem barn utøver førstehjelp på en person som ligger på bakkenBilde: Førstehjelpigrunnskolen.noLHL har sammen med lærere og helsepersonell utviklet et undervisningsopplegg i førstehjelp. Hensikten er at du som lærer skal kunne undervise elevene dine i livreddende førstehjelp. Forskning viser at barn og ungdom både vil og kan redde liv! Alle videoer og tekst er oversatt til arabisk, tigrinia, somali, nynorsk og engelsk. På nettsiden finnes mange ressurser og lærerveiledning til hvert tema.

Les mer

Wymowa norweska- Uttale.no

uttaleNorsk uttale er ofte vanskelig for polske elever. Spesielt vokaler trenger man å øve mye på. På Uttale.no er det både materiell og informasjon for lærerere samt uttaleøvelser for elever.

Wymowa norweska często sprawia trudność polskim uczniom. Szczególnie wymowa samogłosek wymaga dodatkowych ćwiczeń. Na stronie Uttale.no znajdziemy materiały i informacje odnośnie wymowy norweskiej dla nauczycieli oraz ćwiczenia dla uczniów.

Les mer

Ny i Norge - nyheter på flere språk fra NRK

Bilde fra mennesker i norsk natur. På bildet står det skrevet "Her blir du kjent med ditt nye land" på fire forskjellige språk.Bilde: NRK/Ny i NorgeNRKs nett-tjeneste, N-NORGE, tilbyr aktualiteter og reportasjer til flyktninger og nyankomne til Norge. Innholdet presenteres på arabisk, kurdisk sorani eller dari og tekstes på norsk. Gjennom denne tjenesten ønsker NRK nett-tjeneste å gi de nyankomne en mulighet til å bli bedre kjent med det nye landet sitt. 

Les mer

Aktuelle filmer om klima på flere språk

To skilt peker i hver sin retning. På skiltet som peker mot høyre står det "Climate smart". På skiltet som peker mot venstre står det "Business as usual". Bilde: Snøball/Klimafilm.noKlimafilm.no består av filmer og tilhørende ressurser med oppdatert og forskningsbasert kunnskap om klima. Hver film har en varighet på 8-10 minutter og har et tydelig tema. Filmserien danner tilsammen et helhetlig bilde av fagfeltet. Målgruppen er elever og lærere på ungdomstrinnet og videregående skole. Filmene og de tilhørende ressursene dekker kompetansemål for fagene naturfag, samfunnsfag, geografi, geofag, biologi, teknologi og forskningslære (ToF), norsk og KRLE. Filmene er dubbet på kurmandji, sorani, arabisk og somali som støttespråk for minoritetspråklige elever. Det finnes også engelsk versjon. Det er laget oppgaver til filmene på hver av disse språkene.

 

lenkeKlimafilm.no

Zmekk – en flerspråklig lærerressurs

Skjermbilde fra menyen på Zmekk.noSkjermbilde fra menyen på Zmekk.noZmekk.no er en fri flerspråklig lærerressurs i samfunnsfag og matematikk for elever og lærere på 5. trinn og 8. -10. trinn. Lærerressursen finnes på norsk,arabisk, somali og polsk. I ZMEKK er det gjort et utvalg av temaer fra hvert av hovedområdene i samfunnsfag i grunnskolen fra læreplanen til Kunnskapsløftet, Samfunnskunnskap, geografi og historie. Lærerressursen i matematikk tar for seg fem temaer: Geometri, tall og mål, addisjon og subtraksjon, multiplikasjon og divisjon, og statistikk og tid. I ressursen er det også listet opp andre aktuelle ressurser til bruk i undervisningen.

Les mer

Samfunnskunnskap.no

Skjermbilde av nettsiden samfunnskunnskap.noSkjermbilde av nettsiden samfunnskunnskap.noKompetanse Norge har lansert nettsiden samfunnskunnskap.no. På nettsiden finner du pensum i 50 timer samfunnskunnskap for voksne innvandrere. I faget skal opplæringen foregå på et språk deltakeren forstår. Opplæringen skal forklare viktige trekk ved det norske samfunnet, gi deltakerne informasjon om rettigheter, plikter og muligheter og formidle sentrale verdier i det norske samfunn på mange ulike språk.

Les mer

NAFO, Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no