Mobile menu

Bildetema

Bildetema

Ordbøker på nett

LEXIN

Skolekassa

Skolekassa

Lumbrikus

Lumbrikus

Flerspråklige Verb

Flerspråklige verb

Flerspråklige fortellinger

Flerspråklige fortellinger

Flerspråklige fagressurser

Flerspråklige fagressurser

Flerspråklig matematikk

Flerspråklig matematikk

Flerspråklig materiell

Flerspråklig materiell

Gratis nettressurser på ukrainsk, russisk, bulgarsk og engelsk

PC ukraisnk flagg adobeStock.Rawf8Foto: AdobeStockEducation Without Backpacks (EWB) er en idiell organiseasjon i Bulgaria. På nettsiden har de nå samlet en oversikt over nettressusrer som vil være nyttig for ukrainske barn og familier som flykter fra krigen, samt for alle frivillige og lærere i Bulgaria som vil bidra til å fortsette utdanningsprosessen for flyktningbarn. EWB vil jevnlig oppdatere info om gratis nettlæringsressurser på denne nettsiden. I tillegg til ukrainsk har de valgt ut ressurser på russisk, bulgarsk og engelsk.

Lær førstehjelp på flere språk

LHL har sammen med lærere og helsepersonell utviklet et undervisningsopplegg i førstehjelp. Hensikten er at du som lærer skal kunne undervise elevene dine i livreddende førstehjelp. Forskning viser at barn og ungdom både vil og kan redde liv! Alle videoer og tekst er oversatt til arabisk, tigrinia, somali, nynorsk og engelsk. På nettsiden finnes mange ressurser og lærerveiledning til hvert tema.

Nettsiden er plassert under Elevkanalen. Nettsiden er åpen og gratis for alle. Velg språk ved å trykke på ikonet av jordkloden i menyen til venstre på nettsiden.

www.førstehjelpigrunnskolen.no

Aktuelle filmer om klima på flere språk

Klimafilm.no består av filmer og tilhørende ressurser med oppdatert og forskningsbasert kunnskap om klima. Målgruppen er elever og lærere på ungdomstrinnet og videregående skole . Filmene er dubbet på kurmandji, sorani, arabisk og somali som støttespråk for minoritetspråklige elever. Det finnes også engelsk versjon. Det er laget oppgaver til filmene på hver av disse språkene.

Klimafilm.no

Sandefjordskolens nettportal

Sandefjordskolens logoLogo: SandefjordskolenSandefjord skolen har utviklet en egen nettside der de har samlet ulike læringsressuser. De har lagt særlig vekt på opplæring i norsk fordi det er viktig for alle brukere generelt og for minoritetsspråklige elever spesielt. Derfor har de laget en rekke verktøy, og publisert lenker til eksterne ressurser, som kan benyttes både i begynneropplæringen og når de minoritetsspråklige elevene som er i velkomstklasser skal over til sine nærskoler. Trykk på lenken under for å komme til Sandefjordskolens nettportal.

 Sandefjordskolens nettportal

Samfunnskunnskap.no

Skjermbilde av nettsiden samfunnskunnskap.noSkjermbilde av nettsiden samfunnskunnskap.noKompetanse Norge har lansert nettsiden samfunnskunnskap.no. På nettsiden finner du pensum i 50 timer samfunnskunnskap for voksne innvandrere. I faget skal opplæringen foregå på et språk deltakeren forstår. Opplæringen skal forklare viktige trekk ved det norske samfunnet, gi deltakerne informasjon om rettigheter, plikter og muligheter og formidle sentrale verdier i det norske samfunn på mange ulike språk.

Les mer

NAFO, Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no