Mobile menu

Bildetema

Bildetema

Ordbøker på nett

LEXIN

Skolekassa

Skolekassa

Lumbrikus

Lumbrikus

Flerspråklige Verb

Flerspråklige verb

Flerspråklige fortellinger

Flerspråklige fortellinger

Flerspråklige fagressurser

Flerspråklige fagressurser

Flerspråklig matematikk

Flerspråklig matematikk

Flerspråklig materiell

Flerspråklig materiell

Sanger om tall og mengde på ulike språk

Illustrasjon av ulike tall med forskjellige fargerIllustrasjon: PixabayI artikkelen finner du sanger om tall og mengde på flere språk. Sangene er samlet med tanke på å synliggjøre flere språk i barnegruppa og fungere som en naturlig arena for å høre flere språk i barnehagen og skolen. Artikkelen inneholder sanger om tall, telling og/ eller mengde. Sangene kan foreksempel brukes alene eller sammen med ressursen Tall og mengde Memory spill.

Les mer

Sanger om farger på flere språk

music 2028528 640Illustrasjon: Pixabay

I artikkelen finnes sanger om farger på flere språk og er laget med tanke på at man kan synliggjøre flere språk i barnegruppa og fungere som en naturlig arena for å høre flere språk i barnehagen og skolen. Artikkelen inneholder sanger om farger på 15 språk og kan brukes alene eller sammen med ressursen Fargememory på flere språk

Les mer

Jingle Bells på flere språk

julesang Foto: Marcos/ Adobe StockHva med å synge og danse litt  før jul?

Sang og musikk er skaper alltid god stemning i elev- og barnegrupper. Kanskje en stoppdans- lek eller stolleken faller i smak?

Her finner du sangen Jingle Bells på flere språk.

Les mer

BlimE- låta 2020 på flere språk

Barn i alle aldre i norske barnehager og skoler er blitt godt kjent med BlimE på NRK super. Se alle Blime-artistene i ulike land synge en del av BlimE- låta 2020 på sitt språk.

 

Bursdagssanger på flere språk

Bilde av fargerike ballonger. Foran ballongene står det skrevet happy birthday.Bilde: Pixabay/Dessie DesignsDet er hyggelig å synge bursdagsang på flere språk. Etter inspirsajon fra Olaløkka barnehage i  har vi nå samlet inn bursdagssangen «Gratulerer med dagen» på 17 forskjellige språk. Språkene er også skrevet med norske bokstaver, slik at alle kan synge med.

 

Les mer

Syng: Hi, hello, bonjour på flere språk

Illustrasjon av fargerike noter på hvit bakgrunn. På siden av notene står det Hei! Hallo! Bonjour! Guten Tag!Illustrasjon: NAFOSyng og si hei på flere språk i løp av dagen. På syngendebarnehage.no finner du en sang om å si "hei" på mange ulike språk. Melodien er lett å lære og musikerne viser bevegelsene til sangen. Med litt kreativitet har Johannes læringssenter - Veiledningskorps i Stavanger tilpasset teksten på flere språk.

Vi blir inspirert! Bli inspirert du også. 

Les mer

Fader Jakob på ulike språk

Tegning av en bjelleTegning: NAFOFader Jakob er en sang som lett kan oversettes til ulike språk. Her finner du Fader Jakob på tyve ulike språk: Albansk, arabisk, engelsk, finsk, fransk, kinesisk/kantonesisk, kinesisk/mandarin, norsk, persisk, polsk, punjabi, somali, spansk, tamil, tyrkisk, tysk, urdu og vietnamesisk.

Les mer

Sangen om den lille mauren på portugisisk og norsk

Naturfotografi av et grønt blad på oransje bakgrunn. På bladet kan man skimte en liten maur.Foto: Pixabay/zod32Dette er en portugisisk sang om en liten maur som holder til på torget og som elsker å klatre på mennesker. Det er vanskelig å bli kvitt den ham når han først har begynt å klatre. Det er en sang som både barn og voksne fra Portugal kjenner godt.

Les mer

NAFO, Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no