Mobile menu

Bildetema

Bildetema

Ordbøker på nett

LEXIN

Skolekassa

Skolekassa

Lumbrikus

Lumbrikus

Flerspråklige Verb

Flerspråklige verb

Flerspråklige fortellinger

Flerspråklige fortellinger

Flerspråklige fagressurser

Flerspråklige fagressurser

Flerspråklig matematikk

Flerspråklig matematikk

Flerspråklig materiell

Flerspråklig materiell

Om Tema Morsmål

foto av mange mennesker i et forelesningssal Foto: NAFONettsiden morsmål.no er en nettside for ansatte i barnehage og skole og for alle som arbeider for å utvikle språklig og kulturelt  mangfold i utdanningsløpet som barn og elever kan kjenne seg igjen.

Gratis flerspråklige ressurser

Morsmål.no skal være en nettside som tilbyr gratis flerspråklige ressurser til bruk i barnehage og skole.  Nettsiden skal samle og utvikle ressurser for morsmålsstøttet og flerspråklig arbeid i barnehagen, og morsmålsopplæring og tospråklig fagopplæring i skolen. Eksempler på  ressusrer er tospråklig undervisingsopplegg i skolens fagområder, sanger, fortellinger, rim og regler eller lenker til andre ressurser og nettsider som er relevant for målgruppen. Nettsiden bruker Grunnskolestatistikk for bakgrunn for hvilke språk vi velger å publisere ressusrer på. ​

Samarbeid med praksisfeltet

NAFO har samarbeid med tospråklige lærere og tospråklig personal fra barnehager. Sammen utvikler vi tospråklige undervisningsopplegg og tospråklige ressurser til praksisfeltet.  I tillegg ønsker vi å formidle flerspråklige ressurser som er utviklet og laget av andre, og som kan inspirere til flerkulturelt og flerspråklig arbeid i barnehage og skole. Gjennom NAFOs arbeid får nettsiden stadig innspill fra fag -og praksisfeltet. På den måten kan vi være en nettside som oppfattes relevant for ansatte i barnehage og skole og for alle som arbeider for å utvikle språklig og kulturelt  mangfold i utdanningsløpet. 

 

Litauisk kopiFoto: NAFO

Abdi og OsmanFoto: NAFO

Bakgrunn

I stortingsmelding 23. Språk bygger broer initierte Kunnskapsdepartementet et nordisk samarbeid om digitale læringsressurser på ulike språk. Sverige hadde siden 2001 hatt en side som heter Tema modersmål, og Norge ønsket å lage en norsk versjon av denne siden. Utdanningsdirektoratet fikk i 2009 i oppdrag å samarbeide med Sverige om å utvikle en lignende norsk side. Den norske versjonen ble lansert 22. oktober 2009, og fra 1. januar 2011 tok NAFO over ansvaret for siden. Arbeidet med Tema Morsmål ledes av NAFO, som drifter og utvikler innholdet på nettsiden.

Vi jobber med morsmål.no

Ingeborg B.S. bw lav 2 of 4Ingeborg Berven Sundt

Stilling: Rådgiver

Utdanning: Barnehagelærer med fordypning i flerkulturell pedagogikk. Videreutdanning i veiledning og barns språkutvikling og språklæring i barnehagen.

Tlf. direkte: 67 23 54 53

E-post: IngeborgBerven.Sundt[at]oslomet.no


Lene Ostli BW lavLene Østli 

Stilling: Seniorrådgiver

Utdanning: Allmennlærer med utdanning i flerkulturell arbeid i barnehage og skole og pedagogikk. Erfaringsbasert master i RLE. Videreutdanning i veiledningspedagogikk.

Tlf. direkte: 67 23 53 32

E-post: lene.ostli[at]oslomet.no

Elise.jpgElise Wagner Finnanger

Stilling: Rådgiver

Utdanning: Barnehagelærer med fordypning i flerkulturell pedagogikk

Tlf. direkte: 67 23 69 39

E-post: Elise.WagnerFinnanger[at]oslomet.no

Sissel persen BW lavSissel Persen 

Stilling: Seniorrådgiver

Utdanning: Allmennlærer med migrasjonspedagogikk

Tlf: 67 23 57 55

E-post: Sissel.Persen[at]oslomet.no

Mimmi Nguyen sh lav 600x600Mimmi Nguyen ( I permisjon ) 

Stilling: Rådgiver

Utdannelse: Lektor med master i sosiolingvistikk og norsk som andrespråk

Tlf: 67 23 83 74

E-post: Mimmi.Nguyen[at]oslomet.no

 

NAFO, Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no