Bildetema

Bildetema

Ordbøker på nett

LEXIN

Skolekassa

Skolekassa

Lumbrikus

Lumbrikus

Flerspråklige Verb

Flerspråklige verb

Flerspråklige fortellinger

Flerspråklige fortellinger

Flerspråklige fagressurser

Flerspråklige fagressurser

Flerspråklig matematikk

Flerspråklig matematikk

Flerspråklig materiell

Flerspråklig materiell

Våren // ฤดูใบไม้ผลิ

En løvetann Svatlana VokonkovaLøvetann- en tegning av Svetlana Voronkova- hentet fra lumbrikus.no Her er en tekst og oppgaver om Våren. Teksten finnes både på norsk og på thai. Dette passer for 3.-4. trinn og nyankomne elever. 

นี่คือเนื้อหาเรื่องเกี่ยวกับฤดูใบไม้ผลิ เป็นเนื้อหาทั้งภาษานอร์เวย์และภาษาไทย เหมาะสมกับนักเรียนระดับประถมศึกษา 3.-4. และนักเรียนที่พึ่งมาอยู่ใหม่

 

 

อ่านต่อ

Naturområder // เขตพื้นที่ธรรมชาติ

Regnskog quickshooting AdobestockFoto: AdobestockTema: Naturområder;  kjenne til ulike typer naturområder og forstå fokusord: biosfære, biomer, tundra, steppe, savanne, regnskog, ørken.

Opplegget er tospråklig og består av lesetekst, ordliste, Quizlet og oppgaver. Opplegget passer for nyankomne elever og elever på lavere trinn.

เนื้อหาเรื่อง: เขตพื้นที่ธรรมชาติ; ลักษณะของเขตธรรมชาติต่างๆ และคำศัพท์สำคัญ เช่น ไบโอสเฟียร์  ชีวนิเวศ เขตทุนดรา เขตทุ่งหญ้ากว้าง เขตทุ่งหญ้าสะวันนา เขตป่าดงดิบ และเขตทะเลทราย 

อ่านต่อ

Arv og miljø // การถ่ายทอดทางพันธุกรรมและสิ่งแวดล้อม

Telomere Chromosone fancytapisAdobestock, Telomere Chromosone_ fancytapiDette er en tekst på thai om arv og miljø.  Det finnes også ordliste, oppgaver og lenke til Quizlet, hvor man kan jobbe med ord og begreper. Teksten passer for ungdomsstrinnet.

นี่คือเนื้อหาการสอนภาษาไทยเรื่องการถ่ายทอดทางพันธุกรรมและสิ่งแวดล้อม นอกจากเนื้อหาอ่านแล้ว ยังมีคำศัพท์ แบบฝึกหัด และลิงก์ที่สามารถฝึกศัพท์และความเข้าใจด้วย เหมาะสมกับนักเรียนระดับมัธยมศึกษาตอนต้น

อ่านต่อ

Kjønnsorganer // อวัยวะในระบบสืบพันธุ์ของมนุษย์

Forplantningorganer AdobeStock macrovectorIllustrasjon: AdobeStock/ macrovectorDette er en tekst på thai om menneskelige kjønnsorganer i reproduksjonssystemet. Teksten er knyttet til hovedområdet, kropp og helse og den passer for elever på ungdomstrinnet.

นี่คือหนึ่งเนื้อหาเรื่อง เกี่ยวกับอวัยวะในระบบสืบพันธุ์ของมนุษย์ เนื้อหาสัมพันธ์กับมาตรฐานการเรียนรู้เรื่องร่างกายและสุขภาพ และเหมาะสมกับนักเรียนระดับมัธยมศึกษาตอนต้น 

อ่านต่อ

Forskning i naturfag // การค้นคว้าวิจัยทางวิทยาศาสตร์

Foto: Genomic research, FlickrForskning i naturfag; sentrale ord og begreper og forklare hvordan naturvitenskaplig forskning gjennomføres. Opplegget består av en lesetekst, lydfil og oppgaver og passer for ungdomsstrinnet.

เนื้อหาเรื่องการค้นคว้าวิจัยทางวิทยาศาสตร์  ที่ประกอบด้วยคำและใจความสำคัญของเนื้อหาเรื่อง และกระบวนการค้นคว้าวิจัยทางวิทยาศาสตร์ เนื้อหาการสอนประกอบด้วยเนื้อหาเรื่องสำหรับอ่าน ไฟล์เสียง รวมทั้งแบบฝึกหัด เหมาะสมกับนักเรียนระดับมัธยมต้น

 

อ่านต่อ

Fart og akselerasjon // อัตราเร็วและอัตราเร่ง

Illustrasjon: NAFODette er en tekst om Fart og akselerasjon. Teksten er knyttet til hovedområdet fenomener og stoffer og den passer for elever på ungdomstrinnet.

นี่คือเนื้อหาการสอน เรื่อง อัตราความเร็วและอัตราการเร่ง เนื้อหาเกี่ยวข้องกับมาตรฐานการเรียนรู้เรื่อง ปรากฏการณ์และสสาร ซึ่งเหมาะสมกับระดับมัธยมศึกษาตอนต้น

อ่านต่อ

Blomsterplanter // ไม้ดอก

Bilde av en blomstereng Foto: ShutterstockHer er en tekst om ulike blomsterplanter. Teksten inneholder bilder og korte beskrivelser av ulike blomsterplanter. Hva heter verdens største blomst? Hva er forskjellen på ettårige, toårige og flerårige planter? 

เนื้อหาเรื่องเกี่ยวกับไม้ดอกชนิดต่างๆ ซึ่งประกอบด้วยรูปภาพและคำอธิบายสั้นๆของไม้ดอกแต่ละชนิด ดอกไม้ที่ใหญ่ที่สุดในโลก ความแตกต่างระหว่างพืชปีเดียว พืชสองปี และพืชหลายปี 

อ่านต่อ

Prismeeffekten // ผลปริซึมและการหักเหของแสง

Bilde av en trekant som bryter lyset og opp flere farger. illustrerer prismeeffekten Foto: shutterstockDenne teksten gir blant annet forklaring på hvorfor vi kan se ulike farger. Temaet er knyttet til fenomener og stoffer i naturfag og passer for elever på 8.-10. trinn.

เนื้อหาเรื่องเป็นการอธิบายว่าทำไมเราสามารถเห็นสีต่างๆได้ ซึ่งเป็นเนื้อหาที่เกี่ยวข้องกับปรากฏการณ์และสสารในวิชาวิทยาศาสตร์ เหมาะสำหรับนักเรียนในระดับ 8-10 

อ่านต่อ

Økologi og økosystem // นิเวศวิทยาและระบบนิเวศ

Næringskjede AdobeStock VectorMineIllustrasjona: Næringskjede AdobeStock VectorMineDette er en thai tekst og oppgaver knyttet til økologi og økosystem. Temaet hører inn under hovedområdet "Mangfold i naturen" i naturfag. Teksten passer for ungdomstrinnet.  

เนื้อหาสำหรับอ่านภาษาไทยพร้อมแบบฝึกหัด เรื่องนิเวศวิทยาและระบบนิเวศ อยู่ในมาตรฐานการเรียนรู้หัวข้อเรื่อง Mangfold i naturen ในวิชาวิทยาศาสตร์ เหมาะสมกับนักเรียนระดับมัธยมต้น

อ่านต่อ

Syrer og baser // กรด และ เบส

SitronFoto: ShutterstockDette er en tekst om syrer og baser. I teksten inngår pH-skalaen og en liten oppgave. Temaet er knyttet til fenomener og stoffer i naturfag og passer for elever på 8.-10. trinn.

นี่คือเนื้อหาเรื่อง กรดและเบส ซึ่งประกอบด้วยระดับค่า pH ของการวัดความเป็นกรดและเบสของสารละลาย และแบบฝึกหัดเรื่อง เนื้อหาเรื่องอยู่ในมาตรฐานการเรียนรู้ fenomener og stoffer ในวิชาวิทยาศาสตร์ ซึ่งเหมาะสมกับนักเรียนในระดับ 8.-10.

อ่านต่อ

Jordas oppbygning; // โครงสร้างโลก

jordas oppbygning adobestock frentaJordas oppbygning - Adobestock/ frenta็็ำพ Her er en tekst om Jordas oppbygging som består av lesetekst, oppgaver, tankekart, ordforklaring, lydfil, video og quizlet. Teksten passer for 7.-10. trinn.

นี่คือเนื้อหาเรื่อง โครงสร้างโลก ซึ่งประกอบไปด้วยเนื้อหาสำหรับอ่าน แบบฝึกหัด แผนที่ความคิด คำศัพท์ ไฟล์เสียงอ่าน วีดีโอ และquizlet เหมาะสมกับนักเรียนระดับ 7.-10.

อ่านต่อ

Periodesystemet og grunnstoffer // ตารางธาตุและธาตุ

Foto: shutterstockDenne teksten handler om grunnstoffenes periodesystem. Temaet er knyttet til fenomener og stoffer i naturfag og passer for elever på 8.-10. trinn. Opplegget er tospråklig og består av lesetekst med oppgaver på thai og på norsk. Ordliste, lydfil på thai og noen nyttige lenker er vedlagt.

เนื้อหาเรื่องธาตุและตารางธาตุ ซึ่งเนื้อหาสัมพันธ์กับเรื่องปรากฎการณ์ธรรมชาติและสสารในวิชาวิทยาศาสตร์ เนื้อหาเป็นสองภาษาพร้อมแบบฝึกหัดที่เป็นทั้งภาษานอร์เวย์และภาษาไทย นอกจากนี้ยังมีคำศัพท์ เสียงอ่านและเว็บไซด์ที่เป็นประโยชน์ เนื้อหาเหมาะสำหรับระดับ 8-10

อ่านต่อ

Atomer og molekyler // อะตอม และ โมเลกุล

Hydrogenatom til molekylHer er en tekst og en liten oppgave knyttet til atomer og molekyler. Temaet hører inn under hovedområdet fenomener og stoffer i naturfag.  Det kan passe både for 5.-7. og 8.-10. trinn.

นี่คือเนื้อหาเรื่องอะตอมและโมเลกุลพร้อมแบบฝึกหัด เนื้อหาอยู่ในเรื่อง ปรากฎการณ์และสสาร ในวิชาวิทยาศาสตร์ เนื้อหาเหมาะสมกับทั้งระดับ 5.-7. และ 8.-10. 

 

อ่านต่อ

Kjemi og stoffer // เคมีและสสาร

O2atom skallmodell AdobeStockO2atom skallmodell AdobeStockOpplegget passer for 5.-7. trinn og ungdomstrinnet. Her finner man lesetekst, oppgaver, Quizlet og ordforklaringer på morsmålet som elever kan nytte seg av.

คำอธิบาย: เนื้อหาเหมาะสมกับระดับประถมศึกษาตอนปลาย และระดับมัธยมต้น การเข้าใจศัพท์ และความหมายทางวิชาการ ส่งเสริมให้นักเรียนได้รับการเรียนรู้ที่ดีขึ้น เนื้อหาการสอนนี้ประกอบด้วย เนื้อหาเรื่องสำหรับอ่าน แบบฝึกหัด Quizlet และคำศัพท์พร้อมคำอธิบาย ซึ่งทั้งหมดนี้เป็นประโยชน์ต่อนักเรียนอย่างยิ่ง  

อ่านต่อ

Sikkerhet på naturfagrommet // ความปลอดภัยในการใช้ห้องทดลองวิทยาศาสตร์

glassbeholdere AdobeStock SpicyTruffelGlassbeholder_AdobeStock SpicyTruffelLes om sikkerhet på naturfagrommet; navnene på spesialutstyret og viktige sikkerhetsregler på laboratoriumet. Opplegget passer til ungdomstrinnet og består av lesetekst med oppgaver, Quizlet og ordliste som læreren kan bruke i undervisning. 

เนื้อหาเรื่อง: ความปลอดภัยในการใช้ห้องทดลองวิทยาศาสตร์และกฎความปลอดภัยที่สำคัญในห้องปฏิบัติการทดลองทางวิทยาศาสตร์

อ่านต่อ

NAFO, Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   - www.morsmal.no